Fina citat

Åh vad fint sagt… När man hör något som låter så klokt, underbart eller bara tänkvärt så får man sig en stund av eftertanke. Det fina med fina citat är att det finns så många som kan tilltala folk som annars inte alls har mycket gemensamt. Med en enkel rad som något snille har uttalat så kan man få folk att förstå hur man tänker och känner. Eller så kan man väcka till skratt på ett sätt som är mycket befriande. Börja använda citat dagligen och se hur de kan ge dina mejl, chattsamtal, forumsnack och annat en helt ny nivå av eftertanke och inspiration.

När man är ledsen

När någon är ledsen så är det få saker som hjälper så mycket som vackra citat. Med fina citat så kan man genast få personen som känner sig hängig att byta fokus. Det att citatet kommer från någon annan, kanske en känd person, gör att det blir lättare att ta till sig orden. Ett exempel på ett bra uttryck för någon som är nere kan vara “Sann styrka mäts inte när du är som starkast utan när du är som svagast”. Detta är verkligen ett fint sätt att uppmana den som är ledsen att ta sig ur de mörka tankarna och gå vidare. Ibland får man dock inse att man inte alltid kan hjälpa alla. Som Lucius Annaeus Seneca sade: “En av sann vänskaps finaste egenskaper är att förstå och att blir förstådd.”

När orden inte räcker till

Visst finns det ögonblick som är så speciella att man aldrig lyckas återge det man kände i ord. Helen Kellers citat “Världens vackraste och bästa saker kan inte ses eller röras, de måste kännas i hjärtat.” Vacker och tänkvärt och ett så bra uttryck när man upplever något fint som inte går att beskriva med vanliga ord. Det finns stunder då man vill säga något fint till någon som man tycker om och då kan de fina citaten göra jobbet. Ett sms med en liten rad som beskriver precis hur man känner kan ge den som får det en dag som kanske började i grått att förvandlas till en dag med ett rosa skimmer.

Filosofi

Många har funderat på det fina i livet och hur man ska förstå en värld som å ena sidan är så grym och som å den andra är så vacker och meningsfull. Många ser konsten som ett perfekt uttryck för denna ambivalens och Friedrich Nietzsche sade om konsten att “den vackra konstens väsen, all stor konst väsen, är tacksamhet.” Sedan kan man få rent praktiska ord som tilltalar den som lever med fötterna på jorden och som kanske inte vill fundera så värst mycket på meningen med livet som William Morris fina citat “Ha inget i ditt hem som du inte kan använda eller anser vara vackert.” Ett viktigt tips för livet som vem som helst kan ta till sig oavsett om man köper filosofin som ligger bakom orden eller inte.

Klicka här för fler Fina citat

Kommentera