Kärlekscitat

När man vill uttrycka kärlek så finns det gott om uttryck att tillgå. Man kan säga att det finns några olika kategorier av kärlekscitat och dessa beror på var i livet man befinner sig. Den som är nyförälskad kommer att säga saker som den som varit gift i 20 år finner löjeväckande. Därmed inte sagt att långa kärleksförhållanden är utan passande citat. Givetvis så finns det vackra uttryck för kärlek som inte rostar eller som mognar som ett vin…

Förälskelsens passion

Den som just träffat en ny spännande person är full av förväntan och hopp. Brendan Francis sade dock att en man kommer att vara halvt förälskad i varje kvinna som är villig att lyssna på honom. En aning krasst kanske och inte något som man ska säga till en kvinna som just träffat den stora passionen. Om man ska se det hela på ett vetenskapligt sätt så gjorde Albert Einstein det klart att det inte är gravitationen som får folk att bli kära i varandra. Modern vetenskap har kunnat visa var i hjärnan det hela händer men poetiska beskrivningar och kärlekscitat är förstås vackrare än kemiska processer och kartor över hjärnan. A.A. Milne som skapade Nalle Puh myntade citatet: “Om du blir hundra år så vill jag bli hundra år minus en dag så att jag aldrig måste leva utan dig.” Helt klart ett uttryck som passar sinnestämningen som råder då förälskelsen har slagit till.

Allt du behöver är kärlek

Om du nu sitter och nynnar på en Beatles sång så vet du var uttrycket “allt du behöver är kärlek” kommer från. Vi har förstås fiskat en hel del kärleksuttryck från låttexter. Har man en favoritlåt om kärlek så kan man använda sig av en rad från denna för att uttrycka hur man känner det. Det här kan man göra då man kanske vill skicka en ros med en liten hälsning och vill säga mer på ett kreativt vis. Det här blir förstås bäst när den som får hälsningen känner till låten som ligger som underlag till kärlekscitatet.

Roliga och kärleksfulla citat

Man kan även använda kärlekscitaten då man vill be om ursäkt eller bara vara lite rolig. Om man vet att man har gjort fel och ändå inte är helt villig att säga förlåt så kan man ju dra till med “Älska mig mest när jag förtjänar det som minst för det är då jag behöver det som bäst”. Det här kan fungera men bättre är kanske Caroline Wekell kärlekscitat “Min kärlek till dig är enkel, rak och sann. Det är bara jag som krånglar till det ibland”. Vill man få ett leende så kan man ju alltid säga “Säga vad man vill om min fru (kan bytas mot man), men tur i kärlek har hon.”

Klicka här för fler Kärlekscitat

Kommentera