Om oss

När använde du dig senast av ett citat? Du kanske inte minns det men antagligen så var det ganska nyligen för världen är full av vackra, tänkvärda, smarta, kloka och fina citat. Det här är uttryck som på ett kort och koncist sätt förklarar det vi känner och tänker. Citaten kan komma från sånger, poeter, vetenskapsmän, politiker… ja, vem som helst kan ligga bakom ord som alla tar till sig.

Ibland kan man uppleva att kloka citat är korkade eller att kärlekscitat är smöriga. Varje uttryck och ordspråk är inte till för varje personlighet och tillfälle men vi har samlat de allra bästa som garanterat kommer att få dig att tänka till och nicka samstämmande, utbrista “det var det dummaste jag har hört!” eller skratta gott och snabbt skicka citatet vidare med ett leende på läpparna.

Använd dig av citatsnurran och slumpa fram ett ordspråk, rösta på detta för att tillsammans med andra avgöra om det här är ett bra citat eller om det bara tar upp onödig plats på webben. Du kanske själv är mästare på latinska citat och då ska du givetvis se till att lägga till dina förslag. Det finns naturbegåvningar som lyckas mynta nya uttryck som blir bevingade och kanske tillhör du denna kategori.

Innan du bestämmer dig för att du är Sveriges nya citatmästare så bör du djupdyka i vår samling av unika ord och uttryck för att se om du verkligen har sagt något som aldrig har sagts förr. Du finner snart nya pärlor som du kan använda dig av på olika sätt. Ett citat kan man nämligen lägga till som elektronisk signatur i email och forum på nätet. Citatet är också användbart då man vill skicka en liten hälsning och säga något djupt, galet, tänkvärt eller fint på ett annorlunda sätt.

Klicka här för en stor citatsamling

Kommentera