Roliga citat

Om du upplever att livet har blivit lite tråkigt och att de som finns omkring dig ser ut som lipsillar på torra land som inte ens bryr sig om att kippa efter luft så är det dags att gräva fram lite roliga citat. Det finns en massa roliga uttalanden som du kan läsa och skicka vidare. Om du kan engelska så kan det vara väl värt att ta en titt på engelska citat från filmer och från verkligheten. När man återger citat på engelska på svenska så förlorar de ofta sin ursprungliga mening och känsla så det kan vara bäst att låta bli att översätta.

Hitta de bästa citaten

Bästa julsångerna finns på vår systersajt sanger.se Ta en titt där om du vill lära dig sångtexter

Du kan lätt hitta de bästa citaten på nätet. På YouTube och speciella citatsajter så finns det långa listor med engelska citat som är både roliga och tänkvärda. Om du är lite lat så kan en film med bästa filmcitaten vara en bra idé. På några få minuter så påminns du om de roligaste filmerna som du sett och du börjar dra på smilbanden igen. Man får använda kända citat fritt så länge som man anger var de kommer ifrån. Det finns även gott om uttryck och ordspråk som ingen äger rätten till och dessa måste man inte återge i citationstecken.

Ett citat om dagen…

Om du vill ha något roligt att se fram emot så kan du göra det till vana att läsa ett roligt citat om dagen. Den som jobbar ihop med andra människor kan se till att alla får uppgiften att ge ett roligt citat på engelska per vecka. Detta kan vara precis det som behövs för att stämningen på kontoret ska lätta och folk ska känna extra energi i vardagen. Om du gillar att samla på citat så är det alltid uppskattat med färdiga presentationer. Du behöver inte vara en skicklig designer för att skapa Word- eller PowerPoint-filer med dina favoriter. Kanske blir det du som skapar nästa landsplåga med galna citat som skickas från email till email.

Vad är roligt?

Kom dock ihåg att det som är roligt för dig inte nödvändigtvis upplevs som humoristiskt av andra. Om du återger politiska citat så kanske du tycker att dessa är extremt komiska medan andra tror att du försöker säga att deras inställning till världspolitiken är felaktig eller att du vill såra dem på något vis. Visst finns det folk som tycks vara helt humorlösa, men om du håller dig till filmens värld och grodor som hoppar ur kända människors mun så brukar detta gå hem hos de flesta. Ju mänskligare de roliga citaten är desto bättre. Det är just när vi kan relatera till det som sägs som vi drar på munnen. Att Britney Spears säger att hon inte åker till Japan för att de visst äter mycket fisk i Afrika blir roligt för att felsägningen är så total och liksom förväntas av den här typen av kändis.

Roliga lekar för barn Finns på vår systersajt lekar.se som funnits på nätet i många år nu.

Njut av roliga citat på engelska och sprid dessa till dina vänner som också kan få sig ett gott skratt. Ett gott skratt förlänger ju livet precis som nyttiga grönsaker gör, eller? Will Rogers kanske håller med om skrattet som livsförlängare men han ser inget roligt med grönsaker “An onion can make people cry but there’s never been a vegetable that can make people laugh.”

Klicka här för fler Roliga citat

Kommentera