Citat om livet

Ju längre man lever desto bättre kan man uppskatta citaten om livet. Det finns så många för de flesta kändisar och litterära personer har sagt sitt om varför vi är här och hur detta egentligen bör tolkas. Det finns alltså en mängd ordspråk som man kan nicka instämmande till eller kanske mest känna i hjärtat som något som får en både att skratta och gråta. Med citat om livet så upplever vi ett djup eller kanske bara ett härligt skratt, för visst finns det roliga citat som perfekt beskriver hur vi upplever vår tillvaro på jorden. Finn det kärlekscitat, Nalle Puh citat, eller kanske ordspråk som du tycker är tänkvärt och dela detta med dina vänner och bekanta!


Livets klokheter

Man behöver inte ha varit länge i världen för att förstå citaten som handlar om hur vi ser på vår livstillvaro. Ett exempel är detta citat om livet som Dr. Seuss står bakom: “Gråt inte för att det är över, le för att det hände.” Det kan verkligen vara något att tänka på när man mest är ledsen för att något som var viktigt för en är över. Du kanske aldrig mer kommer att se din kollega, Mormor eller pojkvän, men det här är inget att sitta och sura över då det faktum att du faktiskt fick en fin tid med personen överväger sorgen att ni nu går skilda vägar.

Djupa tankar

Albert Einstein sade en gång att det bara finns två sätt att se på livet, det ena är som om att inget är ett mirakel och det andra är att se allt som ett mirakel. Man kan ju själv välja sin livsattityd och ett gott tips är nummer två av Einsteins förslag eftersom man då börjar uppskatta det mesta på ett helt nytt sätt. Det här är vad mindfulness och andra moderna filosofier försöker förmedla.
Mae West menade att vi bara lever en gång men om vi gör detta på rätt sätt så räcker det gott och väl. Det här kan ju vara en tröst för den som inte vill bli reinkarnerad och helt klart ett motto för den som vill göra det mesta möjliga av livet då det pågår.

Det ska va gott å leva…

Annars kan det kvitta… Ja, även svenska TV komedier som klassiska Macken kom med visdomar som kanske mest kan ses som roliga citat, men det är inte bara svenska komiker som vill dra sitt strå till stacken då det handlar om citat om livet som kan vara värda att lägga på minnet. Woody Allen uttryckte sin dödsångest som att han inte är rädd för döden, han vill bara inte vara där när den inträffar. Det rimmar ju lite i stil med Timbuktus “Alla vill till himmelen men få vill ju dö”, sanningar om livet helt enkelt. Så hur ska man få ut det mesta av tiden man har framför sig som kan bli kort eller riktigt lång? Vi avrundar med detta fina citat från William W. Purkey:
Du måste dansa som om ingen såg på,
Älska som om du aldrig kommer att såras
Sjunga som om ingen hör på,
Och leva som om himlen är på jorden.”

Klicka här för fler citat om livet

Kommentera