Ordspråk

När man väl kommer in i det där med citat och speciella talesätt så kan man inte sluta. Till slut så kan man inte tala normalt med sina vänner och folk kanske börjar undra varför man ständigt talar om att köpa grisen i säcken och att nöden inte har någon lag. Med ordspråk så blir livet mycket roligare och det fina är att om du sätter igång med ordspråken så kommer din omgivning att hänga på. Ni kan ju till och med göra det till en tradition att säga minst ett citat om dagen för att beskriva det som händer privat och kommunalt. Om det går lite segt så ska du bara påminna dig själv med ordspråket skam den som ger sig!

När du vill ut och resa

Vore det inte kanon med en liten resa, kanske en weekend eller eventuellt en längre semester till solen i Medelhavet? Om du behöver övertyga någon så kanske du kan dra till med att alla vägar ändå bär till Rom så ni kan lika gärna packa väskan och följa vägen hela vägen fram. En annan taktik för att övertyga andra om att det har blivit dags för semester är att säga att solskenet kommer efter regn men att detta inte tycks gälla i Svedala. Du har förstås hört att solskenet alltid kommer efter regn i Grekland där det inte alls regnar så visst vore det smart att ta en liten semester till Kreta eller Rhodos?

När du är sen

Det är pinsamt att komma försent men med ordspråkens kraft så vänder man uppmärksamheten från den egna fadäsen till världens klokheter. Du kan alltid köra med att Rom inte byggdes på en dag vilket skulle kunna betyda att du faktiskt jobbar på saken och att lite tålamod vore helt i sin ordning. Sedan kan man säga bättre sent än aldrig för att försöka lysa lite positivt ljus över det hela. Om personen som du låtit stå och vänta i regn och hagel ändå ser sur ut så kan du alltid be henne eller honom om att inte dra alla över en kam. Det kan ju inte vara ditt fel att den här personen ofta råkar ut för att bekanta blir försenade…

När någon inte uppför sig

När en person som man är god vän med inte uppför sig så kan man alltid visa sitt missnöje med detta genom att utbrista något i stil med att arga katter får rivet skinn men det här kan ju förstås leda till ett riktigt kattslagsmål, särskilt om personen inte har koll på ordspråk och tar ditt uttalande ordagrant. När du lämnar personen för att låta honom eller henne fundera över sitt uppförande så kan du säga att det är bättre att vara ensam än i dåligt sällskap vilket borde göra det klart och tydligt vad du tycker om saken. Den som är lite spirituellt lagd kan säga at Gud tar och Gud ger för att liksom påminna om att allt här i världen kommer från Herren själv och därmed så är det till det bästa så det finns verkligen ingen anledning att vara sur och arg.

Kommentera